Håret blir skadet på grunn av mange forskjellige faktorer…

olejowanie włosowDu vil bli overrasket over den lange listen over ting som skader håret ditt…

  • uriktige hårprodukter
  • feil hårpleie og feil påføring av produkter
  • å dra mens man børster eller styler håret
  • varmestyling
  • tørr luft, air-conditioning
  • frost og til og med kraftig regn
  • stress og dårlig kosthold
  • legemidler
  • hårfarging og bleking
  • bruk av rettetang og krølltang

Dette er bare noen få av de mange faktorene som svekker håret, hårsekkene, hårstammen…

Svakt hår blir matt, sprøtt mens hårsekkene forankres dårlig i hårfolliklene. Som et resultat faller overflødig mye hår ut.

Finnes det noe som kan gi total reparasjon av håret?

Hårsjampoer og balsam virker på hårets overflate. Virkningen til hårmasker er lignende – de reparerer kun håret på utsiden fordi de mangler evnen til å trenge gjennom hårets skjellag.

For å repareres helt, trenger håret noe som trenger inn i skjellaget og kommer inn i dybden – for å forsterke virkningen til den intercellulære sementen gjennom å gi fuktighet og gjenoppbygge strukturen.

Hovedkomponentene til den intercellulære sementen er frie fettsyrer. Derfor virker naturlige oljer i hårpleie takket være en høy konsentrasjon av enumettede og flerumettede fettsyrer.

Hva er naturlige oljer?

Naturlige oljer – stoffer som er kaldpresset fra frøene og fruktene til planter. De har vært verdsatt for forskjønnende og helbredende egenskaper i lange tider. Du må ha hørt om argan-, kokos-, macadamia-, solsikke- og jojobaolje. En uraffinert versjon av disse oljene tilbyr en rekke bruksområder innen skjønnhetspleie. Mest av alt gir naturlige oljer næring til hodebunn og hår. De gir håret dyp reparasjon mens jevnlig håroljebehandlinger gjør det mye vakrere.

Hva er håroljing?

Håroljing er en ekstremt enkel og komfortabel behandling som kan utføres nesten når som helst. Noen metoder kan til og med brukes på jobb. Håroljebehandling involverer påføring av en naturlig olje (eller blanding) i håret eller hår og hodebunn (den andre formen er mer fordelaktig for håret siden den garanterer total reparasjon av hårstrå og hårsekker).

Håroljing – hvorfor og hvordan virker det?

Håroljing fungerer på innsiden av håret slik at hårstråene får noe mer enn et vakkert utseende. De får kompleks pleie, beskyttelse og – mest av alt – regenerering av hårsekkene, som er ansvarlige for hårvekst og skjønnhet.

Naturlige oljer består av partikler som – etter hva som passer en hårtype – har evnen til å trenge inn i håret og kjempe for skjønnheten.

Hvordan…? Håroljing

Det er best å olje håret hjemme hos seg selv. Oljing av hår (tørt eller fuktig) og hodebunn gir de beste resultatene. Oljene absorberes godt og holder hodebunnen sunn. Hvordan utføre en oljebehandling?

Håroljebehandling over natten

Påfør mer eller mindre 5 ml (1-2 teskjeer) av oljen i hår og hodebunn. Denne mengden er fullstendig nok til å reparere og nære både hår og hodebunn. Jo lengre oljen blir værende i håret, jo bedre. Det er grunnen til at du bør la den være i minst en time; en behandling over natten er mest effektiv, der du vasker oljen av om morgenen med en mild sjampo.

Hårpleie – oljing av håret (ikke hodebunnen)

Det finnes en rask, enkel og effektiv form for håroljing som forbedrer hårets utseende. Du påfører oljen (noen dråper) i håret eller hårtuppene. Det hjelper deg å style håret, gir glans, skjermer mot skade. Denne typen håroljing kan gjøres selv flere ganger for dagen; når du føler håret har mistet glansen og spensten.